Wat bieden wij

Een inwerktraject op maat

Bij start ligt er een inwerkplan voor je klaar en word je gekoppeld aan een één of meerdere collega’s. Zij zijn jouw inwerkmaatjes. In het begin loop je vooral veel mee met je collega’s en maak je kennis met de verschillende doelgroepen en diverse ondersteuningsvragen.

Daarnaast ontvang je passende scholing. Met andere nieuwe collega’s volg je:

  • workshops over de verschillende doelgroepen, zoals licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme spectrum stoornis, GGZ, chronisch zieken en ouderen.
  • een training sociale netwerkversterking en regieversterking; de werkwijze van de medewerkers in het primaire proces.
  • of specifieke scholing passend bij jouw functie.

De eerste drie maanden zien wij als periode om je alles eigen te maken en je caseload op te bouwen. Samen met jou stemmen we af wat passend is en hoe snel je zelfstandig cliëntvragen kunt oppakken.

Regie over je eigen agenda

Bij ons krijg je de vrijheid en zelfstandigheid om je werkzaamheden in te plannen op een manier die het beste bij jou en je team past.

Leren & ontwikkelen

Leren en ontwikkelen is bij ons een vast gegeven. Je start in het eerste jaar met scholing specifiek passend bij je werkzaamheden. Tevens leren jij én je team samen verder in casuïstiek besprekingen, intervisie en teamcoaching.

Na je eerste jaar, krijg je een persoonlijk opleidingsbudget waarmee je zelf je scholing kunt kiezen. Daarnaast bieden we intern vakinhoudelijke bijscholing aan over bijvoorbeeld onze doelgroepen, actuele wet- en regelgeving, methodische vaardigheden of persoonlijke vaardigheden zoals het aangeven van grenzen.

Vier keer per jaar is er voor alle medewerkers een Inspiratie-ochtend. Tijd om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en geïnspireerd te raken door een leuke gastspreker.

SKJ en Registerplein

Onze cliëntondersteuners staan geregistreerd bij het SKJ of het Registerplein. Met deze registratie bewijzen onze cliëntondersteuners hun expertise en laten ze zien dat ze blijven bijleren. De geboden scholings- en ontwikkelmogelijkheden maken dat je aan voorwaarden kan voldoen voor de registratie bij SKJ of Registerplein.

De kosten voor de benodigde scholing in het eerste jaar worden geheel door ons vergoed, zowel voor registratie als cliëntondersteuner bij Registerplein als bij registratie bij SKJ of anderszins. De tijdsinvestering is minimaal voor de helft onder werktijd, afhankelijk van de scholingstijd.

Salaris conform CAO gehandicaptenzorg

Jouw salaris binnen de MEEr-groep wordt vastgesteld conform de CAO gehandicaptenzorg.

Per functie is een functieschaal die bestaat uit diverse treden. Op basis van jouw opleiding en relevante werkervaring binnen de functie, word je ingedeeld in een trede.

Een paar voorbeelden (d.d. 1 mei 2023):

  • Functieschaal 50; een salaris tussen € 2.815,- en € 4.019,- bruto per maand o.b.v. 36 uur
  • Functieschaal 60; een salaris tussen € 3.482,- en € 5.062,- bruto per maand o.b.v. 36 uur

Vakantiegeld en eindejaarsuitkering

De hoogte van het vakantiegeld bij de MEEr-groep is 8% van het bruto jaarloon. De uitbetaling hiervan vindt plaats in de maand mei. Naast het vakantiegeld heb je als medewerker ook recht op een eindejaarsuitkering. De hoogte van de eindejaarsuitkering is 8,33% van het bruto jaarloon en wordt in de maand december uitgekeerd. Verder heb jij op basis van 36 uur recht op 144 wettelijke vakantie-uren en 57 persoonlijk budget levensfase-uren.

Reis- en onkostenvergoeding

Elke medewerker krijgt een reiskostenvergoeding van 0,21 cent per kilometer voor woon-werkverkeer met een maximum van 80 kilometer enkele reis. Mocht je dienstreizen maken, dan ontvang je hiervoor 0,31 cent per kilometer. Voor kosten openbaar vervoer is dit €15,-. Werk je een dagje thuis dan krijg je hier ook een onkostenvergoeding voor van 2 euro per dag.

Laptop en smartphone

Thuis werken, op huisbezoek bij een cliënt of een inloopspreekuur in de wijk. Om het flexibel werken voor jou goed mogelijk te maken krijg je bij ons een laptop en mobiele telefoon in bruikleen.

Vrouw in rolstoel in gesprek met vrouw achter laptop - clientondersteuning

Pensioen

Bij de MEEr-groep zijn wij conform CAO aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Voor meer informatie over de pensioenregeling bij PFZW kun je een kijkje nemen op www.pfzw.nl.

Tijd voor plezier en ontspanning

Natuurlijk is er ook aandacht voor plezier en ontspanning. Onze personeelsvereniging organiseert elk jaar diverse uitjes, zoals lasergamen, een bierproeverij, een stadswandeling of suppen.

Elk jaar hebben we een MEEr- feest met heerlijk eten en swingende muziek.

Daarnaast hebben we binnen onze organisatie het netwerk Jong en MEEr, voor en door Young Professionals, om elkaar te inspireren en samen aan persoonlijke ontwikkeling te werken. Voor elk wat wils dus!

Word jij onze nieuwe collega?

Scroll to top